„Няма нужда от смяна на лидерството в ГЕРБ и това е

...
„Няма нужда от смяна на лидерството в ГЕРБ и това е
Коментари Харесай

Десислава Танева: Няма нужда от смяна на лидерството в ГЕРБ

Няма потребност от промяна на водачеството в ГЕРБ  и това е общото мнение на партийните организации. … Концепцията на партията е всичко, което правимq да е за възстановяване на ситуацията и средата, в която сме сега, поради и многото необикновени фактори.

Това сподели пред БНР депутатът от ГЕРБ Десислава Танева, някогашен министър на земеделието.

Тя уточни неналичието на чуваемост като главен проблем на ръководещата коалиция :

„Това е високомерно държание, само че те ще си получат оценка за това. … Когато не разбираш от един пазар, не излизай по този начин в подобен основен миг. Заявката на страната да влезе на пазара и да купува милиони тонове зърно – методът, по който се прави, докара до един извънреден безпорядък , който всекидневно нанася вреди на всеки от операторите по агрохранителната верига“.

По думите ѝ закупуването от страната на нови количества зърно е трябвало да стане при пазарни условия и без да разбере никой :

„Обявяват се едни цени, които днешна дата към този момент са 30% по-ниски. За да реализира насила за една такава продажба, на процедура вкараха административни ограничения, че на процедура спря износът. А в България има зърно, което е в пъти повече, в сравнение с е потреблението. Всичко това е прекъсване на потока от финансов запас, който да обезпечи продължение на това произвеждане и опазване на размера на зърнена продукция у нас, на фона на войната в Украйна“.

Танева акцентира, че „начинът, по който се финансира тази интервенция, е най-скандалното нещо“:

Над 1,1 милиарда лв. ще бъдат дадени, не го купува Държавният запас, а една държавна компания към Министерството на земеделието, на която бордът на шефовете е подал отчет, че би трябвало да се ликвидира , тъй като тя няма никаква активност, няма активи, няма нищо, тя е за разпродажба. Ресорният заместник-министър, който е от Политическа партия, два дни подред вика Съвета на шефовете и ги кара да подпишат подготвени контракти с борсови медиатори за комисионни за към 1 млн. лв., няма Закон за обществените поръчки (Закон за публичните поръчки), няма нищо. И да, те не са излезли на пазара, тъй като чакат да се подпишат тези контракти за ходатайство. Това е безусловно скандално“.

Бившата министърка на земеделието съобщи, че поддържа изнесените обстоятелства от депутата от Политическа партия Александър Дунчев за чистка в системата на горите:

„Имам общо усещане за повсеместна промяна хора в земеделските служби в цялата страна с представители на актива на Българска социалистическа партия „.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР